Winstgevende omzetgroeikansen laten liggen

In het vorige artikel beschreef ik wat 7 belangrijke trends zijn voor projectmatige professionele dienstverleners. Deze zijn:

Trend 1: Verandering naar een needs-based buyer’s journey

Trend 2: Verandering naar een outcome-based businessmodel

Trend 3: Versnelling van de digitale transformatie

Trend 4: Digitalisering van de klantervaring

Trend 5: Digitalisering van je medewerkers en werkprocessen

Trend 6: Creëer high performance projectteams

Trend 7: Verandering naar data-gedreven besluitvorming

Door hier niet tijdig op in te spelen laten professionele dienstverleners kansen liggen op het realiseren van duurzame winstgevende omzetgroei, doordat minder projecten worden gewonnen, complexiteitskosten toenemen en goede medewerkers vertrekken.

Hoe loop je nieuwe opdrachten en medewerkers niet mis, waardoor je niet gaat achterlopen op je concurrenten?

Zorg dat je je belangrijkste proces van winnen, plannen en leveren van projecten en het ontwikkelen van medewerkers snel en volledig op orde hebt met onze unieke blauwdruk.

Als je mensen, klanten en medewerkers, centraal stelt bij het winnen, plannen en leveren van projecten kan je de winstgevendheid eenvoudig vergroten. Professionele dienstverleners creëren hiervoor één platform waarin klanten, medewerkers, projecten en managementinformatie samenkomen. Hierdoor versnellen zij winstgevende omzetgroei, werken medewerkers efficiënter en hebben zij meer plezier in hun werk, waardoor het verloop lager is.

Om te veranderen is het nodig eerst te weten waar je nu staat, wat je ambitieniveau is voor je toekomstige situatie en welke transformatie nodig is om dit te realiseren om je gewenste bedrijfsuitkomsten te halen. Het onderstaande volwassenheidsmodel is te gebruiken om eerst vast te stellen waar je nu staat en waar je met je onderneming naartoe wilt gaan. Hierbij kan je per onderdeel in een andere kolom zitten qua volwassenheid.

Door te weten waar je nu staat en waar je naartoe wilt gaan, is vast te stellen welk initiatief nodig is om deze verandering te bewerkstelligen. Wat hierbij belangrijk is, is de bereidheid om oude patronen los te laten, een open-mind te hebben voor een nieuw perspectief op de toekomst van je onderneming en hier actief gezamenlijk stappen te zetten met een strategische business partner.

Zorg dat je deze verandering nu op je eigen condities en tijd uitvoert en niet als je gedwongen zou worden om te veranderen op een moment dat niet optimaal is.

Om je hierbij te helpen is het e-boek ‘Nieuwe perspectieven voor winstgevende groei’ beschikbaar, die als basis dient voor onze unieke blauwdruk. Deze kan je hier aanvragen.

Blogpost van marcovanderkooij@forsightconsulting.com op 14 september 2022.

ForSight Consulting helpt projectmatige professionele dienstverleners met het versnellen van winstgevende groei door het vereenvoudigen en vernieuwen van het WINNEN, PLANNEN, LEVEREN van PROJECTEN en het GROEIEN van medewerkers.