De 1ste

Mensen die mij kennen, weten dat ik graag vooroploop met nieuwe ontwikkelingen en dit vertaal naar hoe dit praktisch is te realiseren via een passende go-to-market strategie (zie deze aanbevelingen). In het verleden deed ik dit onder meer voor de digitale transformatie van de CFO-Office.

De laatste jaren richt ik mij op projectmatige professionele dienstverleners. Ik vind dit een leuke doelgroep, omdat ik zelf mijn hele carriere in projecten werk, sinds 2007 een software projecten ondernemer ben en trends op de voet volg. Dit omdat het nodig is om als ondernemende dienstverlener je proactief aan te passen aan veranderende omstandigheden en je eigen standaarden te verhogen om een strategisch business partner te blijven voor klanten en prospects.

Vanuit een project voor de digitale transformatie bij een projectmatige dienstverlener merkte ik, dat een holistische én toekomstbestendige visie ontbreekt bij gerenommeerde softwarebedrijven voor professional services automation (PSA). Het belangrijkste bedrijfsproces van winnen, plannen, leveren van projecten en groeien van medewerkers wordt door geen enkel PSA softwarebedrijf volledig geleverd. Hiervoor had ik onder andere Gartner, G2 en Capterra geraadpleegd om een longlist samen te stellen. Bij de demonstraties van de software bleken essentiële functies voor bijvoorbeeld het plannen of inbound marketing & sales automation te ontbreken. Het gevolg is, dat er nu 5 verschillende softwareapplicaties zijn geïmplementeerd, die met elkaar zijn geïntegreerd. Eén van de leveranciers biedt best practices aan om de implementatie te vergemakkelijken. Toch was er nog steeds een zeer behoorlijke consultancy inspanning nodig met een langere doorlooptijd dan verwacht voor de implementatie. Bovendien bij wijzigingen in de masterdata en data is extra tijd nodig om dit in de verschillende applicaties aan te passen en te testen, waarbij ook veel handmatig werk nodig is om de wijzigingen door te zetten naar de test, acceptatie en productieomgevingen.

Hierdoor werd ik zo getriggerd dat ik als eerste een blueprint voor het proces van winnen, plannen, leveren van projecten en groeien van medewerkers heb gemaakt om de digitale transformatie te vereenvoudigen om winstgevende omzetgroei te versnellen. Vervolgens heb ik een vernieuwend softwareplatform gevonden die deze blueprint ondersteund. Hierover in een volgende blog meer.

Dit mens en data gedreven platform ziet er als volgt uit:

Wil je meer weten over de blueprint en het softwareplatform voor projectmatige professionele dienstverleners met kenniswerkers die hun standaard willen verhogen om als strategisch business partner voor hun klanten te dienen, neem dan contact op voor een 20 minuten durende executive briefing via 06 30718245.

Blogpost van marcovanderkooij@forsightconsulting.com op 13 oktober 2022.

ForSight Consulting helpt projectmatige professionele dienstverleners met het versnellen van winstgevende groei door het vereenvoudigen en vernieuwen van het WINNEN, PLANNEN, LEVEREN van PROJECTEN en het GROEIEN van medewerkers.