Complexiteit remt groei

Complexiteit remt winstgevende groei, laten we hier duidelijk over zijn.

Vaak ziet het management de relatie tussen complexiteit en kosten niet, omdat de effecten ervan in afzonderlijke afdelingen zijn ondergebracht.

Bedrijven verlagen hun operationeel bedrijfsresultaat (EBIT) met gemiddeld 3 tot 5%, zolang zij in silo-achtige afdelingen met geïsoleerde IT-applicaties blijven werken.

Het is bijna onmogelijk om de informatie die door de waardeketen van een projectmatige dienstverlener stroomt te analyseren.

De effecten zijn: er is geen 1 versie van de waarheid voor effectieve besluitvorming, weinig innovatie, een verslechterde concurrentiepositie, hoger verloop en minder aantrekkelijk zijn voor nieuwe talenten.

Het is geen kostenprobleem. Het is een effectiviteitsprobleem.

Het management denkt dat hogere complexiteitskosten te verlagen zijn door in kosten te snijden. Maar dit lost het probleem van silo’s en gebrekkige informatie niet op.

Wellicht heb je eerder met adviseurs gesproken die deeloplossingen aandragen, maar slechts marginale verbetering biedt.

Als je winstgevende omzetgroei effectief en eenvoudig wilt versnellen dan zal je je belangrijkste bedrijfsproces om projecten te winnen, plannen, opleveren en je medewerkers te groeien moeten vernieuwen.

Project Business Blueprint

Laat ons aantonen hoe een holistische en vernieuwende aanpak om versneld winstgevend te groeien werkt, zodat management en medewerkers zich met hoge toegevoegde waarde activiteiten bezighouden.

Onze expertise is afkomstig van meer dan 300 projecten bij bedrijven als: